Δήμος Νέστου φυλλάδιο


Ο Σάββας Μιχαηλίδης:

 • Γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στη Χρυσούπολη.
 • Απόφοιτος της Ανωτέρας Δημόσιας Σχολής Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.
 • Απόφοιτος Τμήματος Δασοπονίας.
 • Τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 • Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.
 • Από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι και τον Ιούνιο του 2006 επικεφαλής της Ομάδας Διοίκησης Έργου στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ως ειδικός συνεργάτης του Γ.Γ. Περιφέρειας σε θέματα Ο.Τ.Α. (Δήμων και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων), καθώς είχε υπηρετήσει και τους δύο θεσμούς.
 • Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Προϊστάμενος Τμήματος ΣΔΟΕ 2014-2017, Επικεφαλής της Κινητής Μονάδας Ελέγχου ΚΟΕ Τελωνειακού Ελέγχου 2017-2019
 • Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γλύπτη και έχει δύο γιους, το Μιχάλη, Δασολόγο και μεταδιδάκτορα Γεωπόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Παντελή, τελειόφοιτο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 • Νομαρχιακός Σύμβουλος κατά την περίοδο 1998 έως 2002, Εντεταλμένος Σύμβουλος με καθήκοντα ελέγχου και συντονισμού των Νομαρχιακών Υπηρεσιών που σχετίζονταν με τον πρωτογενή τομέα.
  Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».
 • Άμισθος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.)
 • Άμισθος Πρόεδρος της Αναπτυξιακής ΝΕΣΤΟΥ, Ανώνυμης Εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ορθολογικής αξιοποίησης Φυσικών πόρων, την οικοτουριστική εκμετάλλευση περιοχών, τη συμμετοχή σε ερευνητικά
 • προγράμματα και την αξιοποίηση της Γεωθερμίας για ηλεκτροπαραγωγή.
 • Μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ.)
 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.).
 • Μέλος στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 που αφορά τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης από 2007 – 2014.
 • Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Υδροβιότοπων του Δέλτα Νέστου και Βιστωνίδας Ισμαρίδας από το 2007-2014, μέλος του ΔΣ ΟΦΥΠΕΚΑ από 2022 μέχρι σήμερα. Πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χρυσούπολης από ίδρυσής του το 2007 μέχρι το 2014.
 • Δήμαρχος Χρυσούπολης 2007 – 2010
 • Δήμαρχος Νέστου 2011 – 2014 και 2019 – 2023
 • Πρόεδρος Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Νέστος Χρυσούπολης» από το 2021.
 • Στην δημοτική θητεία 2019-23, με πρότασή του, συστάθηκε και οργανώθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των Δήμων Νέστου – Τοπείρου που συμβάλει στη λειτουργία τμήματος Πολεοδομίας και υποστηρίζει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέστου. Επίσης έχει αναλάβει τη δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Νέστου που θα λειτουργεί το νέο προβλήτα και τη νέα Χερσαία Ζώνη Λιμένος.

«Συνδημότισσες και Συνδημότες

Οι εκλογές του ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας αποτελούν ορόσημο για το μέλλον αυτού του τόπου. Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης θητείας των Καλλικρατικών Δήμων που χαρακτηρίσθηκε από την πανδημία την οικονομική ύφεση και την αδυναμία του Κράτους να υποστηρίξει τον νέο αναπτυξιακό και αναβαθμισμένο τους ρόλο περάσαμε σε ένα νέο μοντέλο όπου οι Δήμοι καλούνται πλέον να απαντήσουν μόνοι τους στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η εμφανής αδυναμία του κράτους να επιστρέψει στην Αυτοδιοίκηση τους παρακρατηθέντες πόρους αλλά και η νέα αντίληψη του συγκεντρωτισμού των πόρων της Ελληνικής Περιφέρειας στο κέντρο έχει ως συνέπεια την κατάργηση της ΣΑΤΑ (από 4,5 εκ. ευρώ σε 450.000 ευρώ) επίσης ο περιορισμός αλλά και η περικοπή της τακτικής μηνιαίας επιχορήγησης μόλις στο 1/3 των αρχικών παλαιών επιδοτήσεων αποτελούν τους “καλύτερους πρεσβευτές” για το πώς προβλέπεται το μέλλον της Αυτοδιοίκησης.

Από την άλλη η συγκρότηση των νέων Δήμων σε πληθυσμιακά και χωρικά όρια μεγαλύτερης γεωγραφικής μονάδας διευκολύνει την ανάπτυξη ενός νέου ισχυρότερου διοικητικού συστήματος που απαιτεί όμως πόρους για την λειτουργία του.
Έτσι η Νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου πρέπει να μπορεί:

 • Να επιλύσει το πρόβλημα της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για την υποστήριξηόλων των τομέων παρέμβασης που απαιτεί η Κοινωνία.
 • Να επιλύσει τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου.
 • Να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
 • Να βελτιώσει την ποιότητα Ζωής και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Στα παρακάτω προβλήματα ο Συνδυασμός μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» έχει αποδείξει ότι έχει τις λύσεις οι
οποίες βασίζονται:

 • Στη γνώση των προβλημάτων της περιοχής σε βάθος.
 • Στη μελέτη των αναπτυξιακών δομών του Δήμου.
 • Στο διεκδικητικό χαρακτήρα των αιτημάτων.
 • Στην άμεση συνεργασία δημοτικών αρχών και πολιτών με ενέργειες, κινήσεις, αποφάσεις.

Ο Συνδυασμός μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» έδωσε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, πέτυχε την αξιοποίησή της πάντα με γνώμονα το δημότη καθώς είναι ο Δήμος Νέστου που στην περίοδο 2006-2014 υλοποίησε έργα προϋπολογισμού 115 εκ. Ευρώ, την περίοδο 2019-2023 51 εκ. ευρώ και έχει προετοιμαστεί για το Νέο ΕΣΠΑ 2024-2029 με μελέτες έτοιμες να αξιοποιήσουν ΑΠΕ αλλά και να κατασκευάσουν νέες υποδομές με προϋπολογισμό 150 εκ. ευρώ (Νέα δίκτυα Ύδρευσης και δίκτυα Αποχέτευσης, Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κλπ.). Συνεχίζουμε προτείνοντας αλλαγές και βελτιώσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας και τον τρόπο ζωής του καθένα από εμάς.

Καινοτομούμε σε πανελλήνιο επίπεδο δημιουργώντας συνθήκες αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προσφοράς τους στην τοπική κοινωνία καθώς αποτελούμε τον πρώτο Δήμο που εκτελεί έργο αξιοποίησης ορυκτού πλούτου αυτού της γεωθερμίας. Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και το Σύλλογο Αγροτών Νέστου δημιουργήσαμε το Αγρόκτημα Γεωθερμικών Εφαρμογών το οποίο και θα λειτουργήσουμε την πενταετία που έρχεται ώστε να δώσουμε γνώση και κίνητρο νέων καλλιεργειών στους Αγρότες μας. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα Νέο Δήμο με οικονομική αυτοτέλεια.

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» επιζητά την ψήφο και τη συνεργασία όλων των δημοτών ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων αλλά και τη δημιουργία προοπτικής και ανάπτυξης για το μέλλον αυτού του τόπου.

Και απαντά με συγκεκριμένες κατευθύνσεις (Άξονες – Τομείς παρέμβασης)»

Το Μάιο του 2019 μας δώσατε τη λαϊκή εντολή να βγάλουμε το Δήμο από τη στασιμότητα, το τέλμα και την αδράνεια που τον καθήλωσε στις τελευταίες θέσεις πανελληνίως αφού την πενταετία 2014-2019 οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Δήμο περιορίστηκαν στα 8 εκ. ευρώ μόνο με μηδενική απορρόφηση και μηδενική δραστηριότητα των υπηρεσιών (Διαγωνισμοί κλπ.)

Εφαρμόσαμε το πρόγραμμά μας προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα των κατοίκων του Δήμου, να αξιοποιηθούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του καθένα από εμάς. Πετύχαμε χρηματοδοτήσεις έργων ύψους 51 εκ. ευρώ που υλοποιούνται.

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει καινοτόμες και ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες αφορούν έξι τομείς παρέμβασης καλύπτοντας όλες τις προτεραιότητες που απαιτεί μια σύγχρονη κοινωνία:

1. Διοικητική Οργάνωση
2. Υποδομές –
Συγκοινωνίες –
Ύδρευση – Άρδευση – Αποχέτευση –
Οικιστικό Περιβάλλον
3. Υγεία – Κοινωνική Πολιτική – Ποιότητα Ζωής – Οικολογία – Περιβάλλον
4. Πολιτισμό – Αθλητισμό
5. Παιδεία – Νεολαία
6. Οικονομική Ανάπτυξη – Τουριστική Ανάπτυξη

Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο να αναφερθούμε στις Προτάσεις αυτές που
ολοκληρώσαμε και σε άλλες που υλοποιούνται σήμερα :

 1. Ο Δήμος εκσυγχρονίστηκε. Έγινε σύγχρονη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, με οργανόγραμμα Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών για καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη. Ο Δήμος Νέστου περνά στην ψηφιοποίηση και στη ΝΕΑ διαδικτυακή ΕΠΟΧΗ παρέχοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να εξυπηρετείται για πάρα πολλά από μακριά.
 2. Ο Δήμος Νέστου για πρώτη φορά στην Ιστορία του απέκτησε δική του Τεχνική Υπηρεσία η οποία διαθέτει ISO και Διαχειριστική Επάρκεια, έτσι μπορεί αυτόνομα να υλοποιεί και να επιβλέπει μικρά και μεγάλα έργα καθώς και έργα ΕΣΠΑ.
 3. Λειτούργησε για πρώτη φορά Τμήμα Πολεοδομίας και σταμάτησε η ταλαιπωρία και αναμονή των δημοτών από το 2022.
 4. 4. Εξοπλίσαμε τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες – Προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων και οχημάτων. Είκοσι επτά (27) νέα οχήματα στην υπηρεσία των δημοτών, κόστους 1.530.000 ευρώ την περίοδο 2007-14 και 900.000€ την περίοδο 2019-23.
 5. Ο Δήμος απέκτησε Νέο Δημαρχείο αντάξιο της πόλης μας. Το Νέο Δημαρχείο φιλοξενεί τις Υπηρεσίες του Δήμου Νέστου που προέκυψαν με το Σχέδιο «Καλλικράτης». Αποτελεί τη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής καθώς περιλαμβάνει χώρους 2.700 τμ σε 4,5 στρέμματα οικόπεδο και αυξάνει την ακίνητη αξία της κατά 8 εκ. ευρώ.
 6. Ο Δήμος Νέστου υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα δημιουργώντας Πρότυπο Εκπαιδευτικό και Επιδεικτικό Αγρόκτημα Εφαρμογών Γεωθερμίας με την επωνυμία «Charles Olke van der Plas» στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ το πρώτο και μοναδικό στην χώρα.
 7. Συστήσαμε Αναπτυξιακή Επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΕΣΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.». Σκοπός της Εταιρείας είναι:
  – Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων ορθολογικής αξιοποίησης Φυσικών πόρων όπως η εκμετάλλευση γεωθερμικών
  πεδίων, η έρευνα, η υλοποίηση και η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα.
  – Η Οικοτουριστική εκμετάλλευση περιοχών.
  – Η εκμετάλλευση των δημοτικών ακινήτων.
  – Η συμμετοχή της σε προγράμματα ή η εφαρμογή σχετικών πολιτικών σε διαδημοτικό ή σε ευρύτερο
  γεωγραφικό χώρο.
 8. Πετύχαμε την παραχώρηση στο Δήμο οικοπέδου οχτώ (8) στρεμμάτων έναντι Δημοτικού Γηπέδου που λειτούργησε ως χώρος στάθμευσης για τα μηχανήματα και οχήματα του Δήμου μέχρι το 2020. Για το συγκεκριμένο χώρο εκπονήθηκε Μελέτη «Ανοιχτού Κολυμβητηρίου» προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε από πόρους του «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και σε λίγο αρχίζει η κατασκευή του. Το πρώτο κολυμβητήριο που θα θερμαίνεται με γεωθερμία στην Ελλάδα.
 9. Δημιουργήσαμε Αναπτυξιακό Οργανισμό με τον όμορο δήμο Τοπείρου για την υποστήριξη των υπηρεσιών πολεοδομίας – τεχνικής υπηρεσίας, δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και Ζώνης Λιμένα που και θα εξυπηρετεί το νέο προβλήτα.
 10. Ανακαινίσαμε το κτήριο του παλαιού Δημαρχείου και του Μουσείου Ιστορίας – Τέχνης. Δημιουργούμε στέγη φιλοξενίας στο χώρο του πρώην νοσοκομείου ΑΧΕΠΑΝΣ – πρώην παιδικού σταθμού.
 11. Ανακατασκευάστηκε το κτίριο του Εργατικού Κέντρου που παραχωρήθηκε στο Δήμο Νέστου και στον ισόγειο χώρου του θα στεγαστεί το ΚΑΠΗ και στον όροφο οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
  Προϋπολογισμός 350.000,00 €
 12. Ανακατασκευάζεται το Διατηρητέο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης. Έτος κατασκευής 1926 και λειτουργίας 1929 όπου μετά την αναπαλαίωσή του που έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ θα λειτουργήσει ως χώρος εκθεσιακός έργων τέχνης και ως μουσείο φωτογραφίας.
  Προϋπολογισμός 1.260.000,00 €
 13. Ανακαινίζεται και ο Αίθριος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου για την εγκατάσταση της Φιλαρμονικής, μέρος του οποίου πρόκειται να λειτουργήσει στο εγκύς μέλλον ως δημοτικό Ωδείο αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το κλειστό Θέατρο του Δήμου.
 14. Ανακαινίζονται και τα πέντε (5) καταστήματα του ΟΑΕΔ (ΟΕΚ) στις εργατικές κατοικίες που παραχωρούνται για Δημοτική χρήση ώστε να γίνουν χώροι φιλοξενίας υπηρεσιών πολιτισμού.
 15. Ανακατασκευή του Γηπέδου Ποδοσφαίρου με νέο τάπητα, συστήματα άρδευσης, 4 πυλώνες φωτισμού για νυχτερινές αθλητικές διοργανώσεις. Αξιοποίηση των χώρων κάτω από τις κερκίδες και ανακαίνιση των υφιστάμενων (αποδυτήρια κλπ.). Νέο ταρτάν για διοργάνωση αγώνων δρόμου, 2 στέγαστρα 80μ. και 100μ. και δημιουργία οργανωμένου βοηθητικού γηπέδου προπονήσεων με όλες τις σύγχρονες μεθόδους.
  Προϋπολογισμός 1.850.000,00 €
 16. Ανέγερση νέου Ανοιχτού Κολυμβητηρίου με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και πισίνα για ΑΜΕΑ. Το πρώτο αθλητικό έργο που θα θερμαίνεται με Γεωθερμία. Αποτελεί και το πρώτο έργο του είδους αυτού σε πόλη που δεν είναι πρωτεύουσα νομού. Βρίσκεται σε φάση εγκατάστασης εργολάβου και κατασκευής. Έργο στολίδι για τον τόπο μας.
  Προϋπολογισμός 7.000.000,00 €
 17. Ολοκλήρωση κατασκευής του νέου σύγχρονου κυνοκομείου 126 θέσεων φιλοξενίας αδέσποτων και 10 θέσεων καραντίνας αφού η συμπεριφορά και η ποιότητα φροντίδας στα αδέσποτα αποτελεί και τον πολιτισμικό δείκτη της κοινωνίας μας.
  Προϋπολογισμός 440.000,00 €
 1. Λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων του Δήμου Νέστου για την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης Προϋπολογισμός: 57.933,00 €
 2. Ασφαλτόστρωση οδού από πόλη Χρυσούπολης έως Σ.Μ.Α
  Προϋπολογισμός: 1.580.000,00 €
 3. Ασφαλτόστρωση οδού από Δ.Δ. Χρυσοχωρίου έως Σ.Μ.Α.
  Προϋπολογισμός: 1.080.000,00 €
 4. Αναβάθμιση τοπικού οδικού δικτύου από Δ.Δ. Ζαρκαδιάς έως Δ.Δ. Γέροντα
  Προϋπολογισμός: 445.000,00 €
 5. Βελτίωση οδού από Δ.Δ. Γέροντα έως Παλιά Εθνική Οδό
  Προϋπολογισμός: 190.000,00 €
 6. Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Κεραμωτής από Πηγές Παραδείσου
  Προϋπολογισμός: 1.735.000,00 €
 7. Βελτίωση και Αναβάθμιση της διαμόρφωσης του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, παιδότοπων και πλατειών στο Δ.Δ. Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός: 191.765,61
 8. «Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Νέστου»
 9. Προϋπολογισμός: 78.750,75 €
 10. Κατασκευή 12- θέσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός: 3.882.000,00 €
 11. Ανέγερση διδακτηρίου Γυμνασίου Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός: 2.500.000,00 €
 12. Νέος Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός: 2.201.700,00 €
 13. Καινοτόμο Σύστημα Πληροφόρησης Οδηγών για Έκτακτα Συμβάντα Κίνησης και Έκτακτα Συμβάντα Κίνησης και Ελεύθερες Θέσεις Στάθμευσης στο Δήμο Νέστου
  Προϋπολογισμός: 100.700,00 €
 14. «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δήμου Νέστου στη θέση Ξηροπόταμος Χρυσούπολης και στη θέση Χαϊδευτό Κεραμωτής και Λεκάνης Δήμου Ορεινού»
  1ο Υποέργο: 15.000,00
  2ο Υποέργο: 1.315.000,00
  3ο Υποέργο:100.000,00
  ΣΥΝΟΛΟ: 1.430.000,00 €
 15. Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός: 50.000,00 €
 16. IT-PROTECTED
  Προϋπολογισμός: 197.732,00 €
 17. Πρότυπα Επιδεικτικά Έργα Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης ΑΠΕ στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός: 600.286,00 €
 18. Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού-Χρυσούπολης Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός: 10.600.000,00 €
 19. Κατασκευάστηκε ο Κόμβος Σφαγείων στην Δ.Κ. Χρυσούπολης
  1ο Υποέργο: 1.360.000,00 €
  2ο Υποέργο: 50.000,00 €
  Σύνολο Προϋπολογισμού: 1.410.000,00 €
 20. Ολοκλήρωση Υποδομών του Διδακτηρίου Γυμνασίου Χρυσούπολης – Β΄ κτίριο
  Προϋπολογισμός: 4.275.000,00 €
 21. Πρότυπα Επιδεικτικά Έργα Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης ΑΠΕ στο Κτίριο του ΤΕΛ Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός: 863.792,08 €
 22. Κατασκευή Αρδευτικού Δικτύου Αγροκτήματος Λεκάνης
  Προϋπολογισμός: 615.000,00 €
 23. Κατασκευή Αρδευτικού Δικτύου Εξωχώραφων Λεκάνης
  Προϋπολογισμός: 615.000,00 €
 24. Ανάπλαση παραλιακής Ζώνης Αμμόγλωσσας Κεραμωτής
  Προϋπολογισμός: 300.000,00 €
 25. Αναβαθμίσαμε το Κάμπινγκ Κεραμωτής
  Προϋπολογισμός: 200.000,00 €
 26. Προμήθεια Ενεργειακών Λαμπτήρων και Φωτιστικών στο Δ.Δ. Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός: 140.000,00 €
 27. Κατασκευή Πλατείας Ηρώων και ανέγερση μνημείου Πεσόντων
  Προϋπολογισμός: 500.000,00 €
 28. Κατασκευή πεζοδρομίων και λοιπών υποστηρικτικών μέτρων ανάπλασης στην Τοπική Κοινότητα Λεκάνης του Δήμου Νέστου.
  Προϋπολογισμός: 432.000,00 €
 29. Ανάπλαση οικισμού ΡΟΜΑ στην Τοπική Κοινότητα Πηγών στο Δήμο Νέστου.
  Προϋπολογισμός: 410.000,00 €
 30. Ασφαλτόστρωση Περιφερειακής οδού Κεραμωτής Προϋπολογισμός: 200.000,00 €
 31. Έργο ανάπλασης στο χερσαίο τμήμα του Εμπορικού Λιμένα Κεραμωτής – Κατασκευή πεζοδρομίων, φωτισμός και ασφαλτόστρωση.
  Προϋπολογισμός: 200.000,00 €
 32. BRIDGES OF TRADE (ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ BLACK SEA 2014-2020)
  Προϋπολογισμός 141.000 €
 33. Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)
  Προϋπολογισμός 440.000 €
 34. Ανακαίνιση περιφερειακών ιατρείων και δημοτικού κτηρίου Δήμου Νέστου INTERREG
  Προϋπολογισμός 329.000 €
 1. Διευθέτηση πλημμυρικών ροών βορείων προαστείων οικισμού Χρυσούπολης (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) 2018 (ΣΑΕΠ-831)
  Προϋπολογισμός 1.050.000,00 €
 2. Έργα ενίσχυσης παροχετευτικότητας αποχέτευσης ομβρίων κεντρικού τομέα Χρυσούπολης € (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 (ΣΑΕΠ-831)/2.450.000,00 €
  Προϋπολογισμός 2.450.000,00 €
 3. Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ.) Δήμου Νέστου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) / ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
  Προϋπολογισμός 960.000,00 €
 4. Ίδρυση Κέντρου Πληροφόρησης και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου στη θέση Δρυμούσα Παραποτάμιου Δάσους Νέστου (LEADER)
  Προϋπολογισμός 299.000,00 €
 5. Κατασκευή γηπέδου 5χ5 και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Τ.Κ. Γραβούνας Δήμου Νέστου (LEADER) και Προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παιδικής χαράς Τ.Κ. Γραβούνας (LEADER) (ΥΠΟ ΕΡΓΟ 2)
  Προϋπολογισμός 209.000,00 €
 6. Κατασκευή γηπέδου 5X5 και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Τ.Κ. Χρυσοχωρίου Δήμου Νέστου (LEADER) (ΥΠΟΕΡΓΟ 1) και Προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού και εξοπλισμού παιδικής χαράς Τ.Κ.Χρυσοχωρίου (LEADER) (ΥΠΟΕΡΓΟ 2)
  Προϋπολογισμός 261.000,00 €
 7. Nexogenesis Horizon 2020 European Union αρ. έργου 101003881
  Προϋπολογισμός 37.000,00 €
 8. Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός 1.800.000,00 €
 9. «Ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο κτίριο του 4ου Δημοτικού Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός 480.000,00 €
 10. «Ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο κτίριο του 5ου Δημοτικού Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός 550.000,00 €
 11. «Ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Χρυσούπολης»
  Προϋπολογισμός 1.400.000,00 €
 12. Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου led και προμήθεια λαμπτήρων τύπου led εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό.
  Προϋπολογισμός 2.772.871,26 €
 13. Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Νέστου.
  Προϋπολογισμός 40.000,00 €
 14. «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Νέστου» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α. ΤΡΙΤΣΗΣ (ΑΤ05)
  Προϋπολογισμός 5.980.000,00 €
 15. Αναβάθμιση, διεύρυνση, ανακατασκευή πεζοδρομίων και επιμέρους υποδομών τους με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού στην περιοχή της Πλατείας Μακεδονίας Δήμου Νέστου/ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
  Προϋπολογισμός 230.000,00 €
 16. Εκπόνηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός 51.000,00 €
 17. Προμήθεια Καινούργιου Ελαστικοφόρου Εκσκαφέα Φορτωτή
  Προϋπολογισμός 120.000,00 €
 18. Αποκατάσταση και επανάχρηση του χαρακτηρισμένου από το ΥΠ.ΠΟ. Α. ως Μνημείου κτιρίου του 1ου δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης (Ταμείο Ανάκαμψης)
  Προϋπολογισμός 1.260.000,00 €
 19. Αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου του παλαιού Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης ως Δημοτική Βιβλιοθήκη(Ταμείο Ανάκαμψης)
  Προϋπολογισμός 260.000,00 €
 20. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της οδού Λευκάδος με βελτίωση και ενίσχυση ήπιων μορφών μετακίνησης, με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα και με βιοκλιματικά στοιχεία
  Προϋπολογισμός 2.170.000,00 €
 21. Ανάπλαση πλατείας Προαστίου με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
  Προϋπολογισμός 930.000,00 €
 22. Ανάπλαση πλατείας Εργατικών Κατοικιών με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
  Προϋπολογισμός 930.000,00 €
 23. Κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου Χρυσούπολης δήμου Νέστου με χρήση ΑΠΕ
  Προϋπολογισμός 7.000.000,00 €
 24. Βελτίωση κλάδων 3 και 5 αγροτικής οδοποιίας Δ.Κ. Λεκάνης Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός 500.000,00 €
 25. Βελτίωση κλάδων 4 και 6 αγροτικής οδοποιίας Δ.Κ. Λεκάνης Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός 480.000,00 €
 26. Βελτίωση οδικής ασφαλείας Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός 2.800.000,00 €
 27. Εργασίες συντήρησης περιφερειακής οδού Χρυσούπολης – Κεραμωτής Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός 600.000,00 €
 28. Αντιπλημμυρική προστασία Χρυσούπολης – Κατασκευή αγωγού ομβρίων στη νότια περιμετρική οδό Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός 200.000,00 €

ΣΥΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 1. Βελτιώσαμε τη βατότητα των κύριων αγροτικών οδών Χρυσούπολη – ΣΜΑ και Χρυσοχώρι – ΣΜΑ, επίσης Γέροντας – Ζαρκαδιά – Γέροντας Διασταύρωση Ε.Ο. προϋπολογισμού 3.638.000 € και μήκους δεκαέξι (16)
  χλμ.
  Επίσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια ασφαλτοστρώθηκε η Δημοτική οδός Γραβούνα – Ερατεινό μήκους 5 χλμ. Προϋπολογισμός 880.000 €
 2. Κατασκευάσαμε τον κόμβο της κυκλικής με ταυτόχρονη υπογειοποίηση των καλωδίων της Δ.Ε.Η. και λειτουργία συντριβανιού που αποτελεί το σημείο αναφοράς για την πόλη μας.
  Προϋπολογισμός 500.000 €
 3. Κατασκευάστηκε ο κόμβος των Σφαγείων προϋπολογισμού 1.410.000 € με ταυτόχρονη ανακατασκευή της υπογειοποιημένης τάφρου και σύνδεση του με το νέο υπογειοποιημένο αρδευτικό αύλακα της κεντρικής
  προσαγωγού.
 4. Εκπονήθηκε και εγκρίθηκε Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο Νέστου.
  Προϋπολογισμός 50.000 €
 5. Κατασκευάστηκε το έργο Βελτίωση Οδοποιίας και οδική ασφάλεια στην πόλη της Χρυσούπολης. Δημιουργία έξυπνων κυκλικών κόμβων και διαβάσεων, πινακίδες προτεραιότητας στις οδούς,
  Προϋπολογισμός 2.800.000 €
 6. Έργα βελτίωσης τοπικής οδού και ανακατασκευή Γέφυρας στον ποταμό Νέστο προϋπ. 3.030.000 €. Μετά από 70 χρόνια από την καταστροφή της παλαιάς γέφυρας είχαμε αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά για την ανακατασκευή της νέας γέφυρας. Η αδειοδότηση έληγε τον Απρίλιο του 2015 και με απλό αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος μπορούσε η άδεια να παραταθεί για 10 έτη μέχρι το 2025. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε και τώρα είμαστε στη διαδικασία αδειοδότησης. Ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου μόλις ξεκινήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ 2024 – 2027. Αποτελώντας το σημαντικότερο έργο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
 7. Κατασκευάζονται έργα Αγροτικής οδοποιίας σε 82 χιλιόμετρα στον κάμπο και το γιακά του Νέστου
  Προϋπολογισμός 5.980.000 €
 8. Τοποθετήθηκαν πινακίδες με ονόματα των οδών της πόλης στους κεντρικούς δρόμους. 15
  Προϋπολογισμός 50.000 €

Ο παραπάνω Τομέας ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου. Αναλαμβάνοντας την προεδρία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αρχικά και μετέπειτα Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ο Δήμαρχος αποδεχόταν ταυτόχρονα και την ευθύνη για την κατασκευή ενός έργου που μέχρι τότε είχε αμφισβητηθεί από πολλούς.

Στην 20ετία που πέρασε με τέσσερις διαφορετικές εργολαβίες ύψους 2,1 δις δραχμές είχαν κατασκευαστεί μόλις 8 χλμ δικτύου ακαθάρτων. Μέσα σε ενάμισι χρόνο από την ένταξη του έργου κατασκευάστηκαν 78 χλμ νέου αποχετευτικού δικτύου, 80 χλμ τριτεύον δίκτυο, 2.600 φρεάτια συνδέσεων και ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης επεξεργασίας των λυμάτων.

Το έργο παραδόθηκε στους δημότες και λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα από το 2009. Ταυτόχρονα η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κατάφερε να οργανώσει τις υπηρεσίες της και να λάβει πιστοποίηση κατά “ISO 9001:2000” αλλά και το “Πρότυπο Διαχειριστικής Επάρκειας” που της δίνουν την δυνατότητα να εκτελεί δημόσια έργα χρηματοδοτούμενα από τα ΚΠΣ, δηλαδή από το ΕΣΠΑ.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι η επιχείρηση εξυπηρετεί το σύνολο του Δήμου, τόσο στην ύδρευση όσο και στην άρδευση με δίκτυα άνω των 500 χιλιομέτρων, με το μικρότερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό σε σχέση με ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, πετυχαίνοντας έτσι την καλύτερη σχέση τιμολογιακής πολιτικής – προσφερόμενων υπηρεσιών. Αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης είναι να έχουμε το πιο φθηνό νερό σε όλη την περιφέρεια ΑΜ – Θ αλλά και από τα πλέον ποιοτικά χάρις στους σχολαστικούς ελέγχους της επιχείρησης.

Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. που αποτέλεσε στόχο όλων των Διοικήσεων της επιχείρησης από συστάσεως του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων Νέστου προ 55 ετών ήταν η χορήγηση Άδειας Πολλαπλής Χρήσης Νερού από το Ελληνικό Δημόσιο το 2008.

Αυτό της δίνει την δυνατότητα να διαχειρίζεται την ύδρευση του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Τοπείρου, της Β.Φ.Λ., της ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας, της KAVALA OIL, του Αεροδρομίου και την εν γένει διάθεση του νερού των Πηγών Παραδείσου. Αποτελεί ίσως το μοναδικό παράδειγμα Δ.Ε.Υ.Α. στη χώρα που πέτυχε κάτι παρόμοιο.

Η άδεια έχει προσφάτως ανανεωθεί για άλλα 15 έτη από 2023
έως το 2038.

 1. Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Επέκταση Εγκατάστασης Λυμάτων Χρυσούπολης Υποέργο 1: Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δ.Δ. Χρυσούπολης Προϋπολογισμός 8.599.999,99 € Υποέργο 2: Επέκταση εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός: 4.300.000,00 €
  Λοιπές Παροχές Τρίτων Προϋπολογισμός: 145.000,00 €
  Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου: 13.044.999,99 €
 2. Σύνδεση Παροχών με Δίκτυο Αποχέτευσης.
  Προϋπολογισμός: 1.166.200,00 €
 3. Εξωτερικός Αγωγός Λυμάτων Καταθλιπτικής Ροής και Υπολειπόμενες Εργασίες του Δικτύου Αποχέτευσης Λυμάτων Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός: 1.178.100,00 €
 4. Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Χρυσούπολης – Χρυσοχωρίου
  Προϋπολογισμός: 1.963.500,00 €
 5. Κατασκευή Νέου Αγωγού Μεταφοράς Νερού από κεντρικό Αντλιοστάσιο Χρυσούπολης προς Αντλιοστάσιο Ζαρκαδιάς.
  Προϋπολογισμός: 2.100.000,00 €
 6. Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Κεραμωτής από Πηγές Παραδείσου.
  Προϋπολογισμός: 1.735.000,00 €
 7. Αγωγοί Μεταφοράς Λυμάτων από Χρυσοχώρι, Ερατεινό, Γραβούνα προς ΕΛΛ Χρυσούπολης
  Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου: 9.409.500,00 €
  Υποέργο 1: Αγωγοί Εσωτερικού Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων Ερατεινό, Χρυσοχώρι, Γραβούνα με Σύστημα Αναρρόφησης
  Προϋπολογισμός: 7.589.100,00 €
  Υποέργο 2: Αγωγοί Μεταφοράς Λυμάτων από Χρυσοχώρι,Ερατεινό, Γραβούνα προς ΕΕΛ Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός: 1.820.400,00 €
 8. Προμήθεια, εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Τηλεματικού Συστήματος Παρακολούθησης Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Ανίχνευσης Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου.
  Προϋπολογισμός: 1.363.744,05 €
 9. Αποχέτευση Ακαθάρτων Κεραμωτής και Αγωγός Σύνδεσης με Β.Κ. Χρυσούπολης.
  Συνολικός Προϋπολογισμός: 7.195.500,00 €
  Υποέργο 1: Κατασκευή Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων των Οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού του Δ.Δ. Κεραμωτής.
  Προϋπολογισμός: 4.858.500,00 €
  Υποέργο 2: Εξωτερικός Αγωγός Αποχέτευσης Σύνδεσης (πρώην) Δ. Κεραμωτής με Β.Κ. Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός: 2.337.000,00 €
 10. Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Νέστου.
  Προϋπολογισμός: 5.500.500,00 €
 11. Κατασκευή Αντλιοστασίου για την Ενοποίηση των Εξωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Χρυσούπολης – Χρυσοχωρίου και πρώην Δήμου Κεραμωτής.
  Προϋπολογισμός: 315.000,00 €
 12. Εξωτερικό Δίκτυο Αβραμυλιάς.
  Προϋπολογισμός: 369.000,00 €
 1. Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από μεριστή Ζαρκαδιάς έως δεξαμενή Ποντολιβάδου
  Προϋπολογισμός 1.400.000 €
 2. Αποχέτευση ακαθάρτων Κεραμωτής και αγωγός σύνδεσης με το Β.Κ Χρυσούπολης – υποέργο Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης υποέργου "Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού του Δ.Δ. Κεραμωτής" και κατασκευή τριτεύοντος δικτύου παροχών
  Προϋπολογισμός 2.070.000 €
 3. Επέκταση εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δ. Νέστου αγωγοί μεταφοράς λυμάτων από Χρυσοχώρι , Ερατεινό, Γραβούνα προς Ε.Ε.Λ. Χρυσούπολης και εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα αυτών. Υποέργο κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης στα Δ. Δ. Χρυσοχωρίου, Γραβούνας, Ερατεινού
  Προϋπολογισμός 1.800.000 €
 4. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Κεραμωτής
  Προϋπολογισμός 2.830.000 €
 5. Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Τηλεμετρικού Συστήματος Παρακολούθησης, Τηλε- ελέγχου, Τηλεχειρισμού και Ανίχνευσης Διαρροών του Υφιστάμενου Εξωτερικού Δικτύου Υδροδότησης του Δήμου Νέστου
  Προϋπολογισμός 1.860.000 €
 6. Εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Τ.Δ. Ν. Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης – Κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του Τ.Δ. Ν. Καρυάς του Δ. Νέστου
  Προϋπολογισμός 5.400.000 €
 1. Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Νέου Ξεριά – Γέροντα και σύνδεσης του με Ε.Ε.Λ. Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός 2.850.000 €
 2. Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυούς συστήματος τηλεμετρίας εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με ψηφιακούς υδρομετρητές της ΔΕΥΑ Νέστου και Αντικατάσταση καταθλιπτικού δικτύου διανομής νερού από πέτρινο αντλιοστάσιο Ζαρκαδιάς σε μεριστή Ζαρκαδιάς
  Προϋπολογισμός 6.220.000 €
 3. Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου – Ενεργειακός Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων – Ευφυή Συστήματα διαχείρισης ενέργειας – Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ΔΕΥΑ Νέστου
  Προϋπολογισμός 4.640.000 €
 4. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Πηγών
  Προϋπολογισμός 1.020.000 €
 5. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Γέροντα
  Προϋπολογισμός 1.250.000 €
 6. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ν. Καρυά
  Προϋπολογισμός 1.510.000 €
 7. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αγίασμα
  Προϋπολογισμός 1.125.000 €
 8. Κατασκευή εξωτερικού δικτύου υδρευσης από πηγές Στρατώνων έως πηγές Αγ. Ιωάννη Παραδείσου
  Προϋπολογισμός 590.000 €
 9. Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού διανομής από Παράδεισο στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμός 10.000.000 €
 10. Εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας
  Προϋπολογισμός 10.500.000 €

Οι παρακάτω μελέτες αφορούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και είναι απολύτως έτοιμες προκειμένου να ενταχθούν στην προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 του Νέου ΕΣΠΑ:

 1. Εσωτερικό Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Τ.Δ. Ζαρκαδιάς
  προϋπολογισμός: 1.000.000,00 €
 2. Εσωτερικό Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Οικισμού Πέρνης
  προϋπολογισμός: 3.000.000,00 €
 3. Εσωτερικό Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Οικισμού Ποντολίβαδου
  προϋπολογισμού: 1.000.000,00 €
 4. Εσωτερικό Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Οικισμού Πετροπηγής
  προϋπολογισμός: 1.500.000,00 €
 5. Εσωτερικό Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Τ.Δ. Αγιάσματος με σύστημα αναρρόφησης
  προϋπολογισμός: 3.000.000,00 €
 6. Εσωτερικό Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Τ.Δ. Πηγών με σύστημα αναρρόφησης
  προϋπολογισμός: 2.700.000,00 €
 7. Μουσείο Ύδρευσης με Συνδυασμένη Λειτουργία Θεματικού Πάρκου Ψυχαγωγίας και Εκπαίδευσης Δήμου Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός: 5.000.000,00 €
 8. Αντικατάσταση Δεξαμενής Ύδρευσης, Καταθλιπτικού Αγωγού και Αγωγών Μεταφοράς Νερού Παραδείσου – Ζαρκαδιάς.
  Προϋπολογισμός: 10.000.000,00 €
 9. Τεχνητός Εμπλουτισμός Υδροφόρων Στρωμάτων και Εδάφους με παράλληλη Αντιπλημμυρική Προστασία Δήμου Χρυσούπολης.
  Προϋπολογισμός: 6.500.000,00 €
 1. Ολοκληρώθηκε η υπογειοποίηση του Αρδευτικού Αύλακα Α' Φάση στο Προάστειο Χρυσούπολης
  Προϋπολογισμού: 1.200.000 €.
  Στο χώρο αυτό μεταφέρθηκε και λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά.
 2. Ολοκληρώθηκε η υπογειοποίηση του Αρδευτικής Διώρυγας Β' Φάση στο Προάστειο,
  Προϋπολογισμού: 1.931.000 €
 3. Σχεδιάσαμε την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού που συνδέει τη Βόρεια είσοδο της Χρυσούπολης με τις Εργατικές Κατοικίες – Κατασκευή Δυτικής Περιφερειακής οδού. Προβλέπεται η άμεση κατασκευή των περιφερειακών οδών μετά την ολοκλήρωση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του, που θα συμπεριληφθεί στην υπό εκτέλεση μελέτη του Τοπικού Χωροταξικού, στο ίδιο έργο προϋπ. 5.000.000 € προβλέποντας την Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού σχεδιασμού που οικοπεδοποιεί πάνω από 2.000 στρέμματα στην πόλη.
 4. Προβλέπεται στην ίδια πράξη εφαρμογής του ΣΧΟΟΑΠ η επέκταση των Οικισμών σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα.
 5. Αναπροσαρμόζεται αναλογικότερα ο συντελεστής δόμησης σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες με τη μελέτη του τοπικού χωροταξικού σχεδίου προϋπ 900.000 €. Όλα τα παραπάνω έχουν προβλεφθεί στην Μελέτη του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) που έχει υποβληθεί για Έγκριση και Δημοσίευση στο ΦΕΚ στο αρμόδιο Υπουργείο.
 6. Μελέτη για την Δημιουργία Πεζόδρομου – Ποδηλατόδρομου περιμετρικά της πόλης η οποία χωρίζεται σε τρία τμήματα:
  Α) Από Διασταύρωση Χρυσούπολης έως Κόμβο Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προϋπ. 800.000 €.
  Β) Από κόμβο Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προς την Περιμετρική Οδό έως Κόμβο Σφαγείων προϋπ. 800.000 € (κατασκευάζεται).
  Γ) Από Κόμβο Σφαγείων έως Διασταύρωση Προαστείου (Χρυσούπολη προς Χρυσοχώρι – Ασβεστάδικο) προϋπολογισμού 895.000 € (κατασκευάζεται)
 1. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις προτεραιότητες που έθετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το τοπικό Κέντρο Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 από την οποία ο Δήμος μας είχε αρκετές απώλειες. Έτσι αγοράστηκαν και εξοπλίστηκαν 2 κοντέινερ που τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του ΕΣΥ και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα ως Εξωτερικά Ιατρεία. Ο Δήμος διέθεσε 4 οδηγούς αρχικά και σήμερα παραμένουν οι 2 στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ ως πληρώματα ασθενοφόρου ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα όταν χρειάζεται. Ανακαινίστηκαν και εξοπλίστηκαν 15 δημοτικά ιατρεία με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να βοηθούν τους Ιατρούς στο έργο τους – Πρόγραμμα e-SOHECA.
  Προϋπολογισμός 315.000,00 €
 2. Αγοράστηκε νέα σύγχρονη κινητή Ιατρική Μονάδα η οποία θα λειτουργεί συμβάλλοντας και στην πρόληψη αλλά και όπου Ιατρικά κριθεί ικανή.
  Προϋπολογισμός 230.000,00 €
 3. Αγοράστηκε ασθενοφόρο σύγχρονο για να μπορεί ο Δήμος μας να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς σε ασθενείς που έχουν ανάγκη, μετά την θεραπεία τους και κατά την εξαγωγή τους από τα νοσοκομεία. Σε λίγο θα μπει σε λειτουργία.
  Προϋπολογισμός 100.000,00 €
 4. Κατασκευάσθηκε στη Χρυσούπολη Νέος Παιδικός Σταθμός, προϋπολογισμού 2.200.000 € και ολοκληρώθηκε η Μελέτη για την κατασκευή ενός αντίστοιχου Νέου Παιδικού Σταθμού στην Κεραμωτή.
 5. Ενισχύθηκε το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης με Τεχνική υποδομή και στελεχιακό δυναμικό ενώ ταυτόχρονα κατασκευάσθηκαν δύο Νέα Κτήρια σε Πέρνη προϋπολογισμού 150.000 € και Ν. Ξεριά 400.000 €, παράλληλα ανακαινίσθηκε το ΚΑΠΗ Παραδείσου.
 6. Δημιουργήθηκαν ΚΑΠΗ και λειτουργούν σε Πετροπηγή, Ποντολίβαδο και Αβραμηλιά, όπου λειτουργεί στον ανακαινισμένο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος.
 7. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) όπου οι υπερήλικες έχουν ημερήσια φροντίδα και αναψυχή Δωρεάν.
 8. Κατασκευάστηκαν επτακόσια (700) Νέα Οστεοφυλάκεια και έγινε αγορά δύο (2) Αγρών 8 στρ. και 14 στρ. που συνορεύουν με το χώρο των Νεκροταφείων και προχωρήσαμε στην επέκταση που ήταν αναγκαία.
 9. Αναμόρφωση των παλαιών κοιμητηρίων και ανέγερση Ιερού Ναού εις μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου σε συνεργασία με την Εκκλησία. Το έργο βρίσκεται στην φάση έκδοσης της οικοδομικής άδειας.
 1. Εκπονήθηκε Μελέτη με όλες τις Περιβαλλοντικές Εγκρίσεις που απαιτούνται προϋπολογισμού 3.000.000 € – για την ανακατασκευή της Γέφυρας στο ποταμό Νέστο. Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων έληξε τον Απρίλιο του 2015 χωρίς αίτημα ανανέωσης. Τώρα η διαδικασία βρίσκεται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση ξανά ώστε να γίνει ένα σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων το έργο θα γίνει έστω και με δανεισμό εάν δε βρεθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
 2. Εκπονήθηκε Έρευνα – Μελέτη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 500.000 € προκειμένου στην περιοχή των 180 στρεμμάτων μεταξύ της όχθης και του δεξιού αναχώματος να δημιουργηθεί περιβαλλοντικό πάρκο, ως πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων.
 3. Πετύχαμε την έγκριση για τη Δημιουργία χώρου Αναψυχής και Αναψυκτηρίου στο Δεξιό Ανάχωμα και εντάξαμε το έργο κατασκευής προϋπ. 400.000 € στο Πρόγραμμα LEADER Δημόσια Έργα. Το έργο βρίσκεται στη φάση της υπογραφής σύμβασης ώστε να αξιοποιηθεί το δεξιό ανάχωμα οικοτουριστικά.
 4. Κατασκευάσαμε Θεραπευτήριο Ζώων για βραχεία νοσηλεία, εμβολιασμούς και φροντίδα των αδέσποτων Ζώων. Κατασκευάζουμε νέο κυνοκομείο για φιλοξενία 126 αδέσποτων
  ζώων συντροφιάς, προϋπολογισμού 440.000 €.
 5. Κλείσαμε όλες τις χωματερές και σκουπιδότοπους (Χ.Α.Δ.Α).
  Προϋπολογισμός: 1.450.000 €
 6. Εγκαταστήσαμε μεγάλους κάδους 12 κυβικών σε όλα τα Τοπικά διαμερίσματα και περιμετρικά της πόλης και με δύο γερανούς φροντίζουμε για τη συλλογή όλων των απορριμμάτων που μέχρι τότε γινόταν στις αποστραγγιστικές τάφρους.
 7. Προμηθευτήκαμε κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και εγκαταστήσαμε κοντέινερ συλλογής ηλεκτρικών συσκευών που προωθούνται στην Ανακύκλωση.
 8. Δημιουργούμε χώρο Αποδόμησης Υλικών Κατεδαφίσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων που δεν μπορούν να μπουν στους πράσινους και μπλε κάδους.
 9. Επειδή τη διαχείριση των απορριμμάτων με νόμο υποχρεωτικά έχουν οι φορείς διαχείρισης σε περιφερειακό επίπεδο και οι δήμοι υποχρεούνται να αποστέλλουν τα απορρίμματά τους εκεί ώστε η διαχείριση να γίνεται κεντρικά πράγμα που στη θητεία αυτή κρίνεται για το Δήμο πολύ δαπανηρό σε σχέση με τα ανταποδοτικά τέλη που οριακά δεν επαρκούν (85 ευρώ ο τόνος απορριμμάτων χρεώνουν) και ο Δήμος δαπανά 700.000,00 € (8.500 τόνους)
  Έτσι ο Δήμος ζήτησε κατ’ εξαίρεση και πήρε την έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΙΑΑΜΑΘ να εγκαταστήσει δεματοποιητή και πρέσα στο χώρο του σταθμού μεταφόρτωσης ώστε να μειώνει το βάρος των απορριμμάτων στο μήνα και με τον τρόπο αυτό να μη χρειάζεται αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη. Αντίθετα στόχος είναι στην επόμενη περίοδο να μειωθούν τα ανταποδοτικά.
 1. Λειτουργία Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης Χρυσούπολης.
 2. Φροντίσαμε να λυθεί το πρόβλημα της στέγης των συλλόγων του Δήμου
 3. Έγινε η ανέγερση Μνημείου στην πλατεία Ηρώων.
  Επίσης ολοκληρώσαμε το Λαογραφικό Μουσείο Πετροπηγής.
 4. Αδελφοποίηση με τον Δήμο Jagodina Σερβίας.
 5. Δημιουργία νέων θεσμών πολιτισμού και παράδοσης (Παραμυθούπολη, Φλόγες και Μουντζούρηδες, Θεατρικό Παιδικό Εργαστήρι στα Δημοτικά Σχολεία, εκδόσεις βιβλίων που έχουν συγγράψει συντοπίτες μας). Πλήθος Θεατρικών Παραστάσεων και συναυλίες από καλλιτέχνες καταξιωμένους.
 6. Δημιουργία νέου θεσμού φεστιβάλ φαγητού με ψάρι στην Κεραμωτή
 1. Ανακατασκευή του γηπέδου Χρυσούπολης προϋπ. 1.300.000 €
 2. Κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου προϋπ. 7.000.000 €.
 3. Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Στήριξη όλων των αθλητικών
  Σωματείων του Δήμου. Συντήρηση των Αθλητικών υποδομών (Αποδυτήρια – Σκεπές – Φωτισμός – Προμήθεια αυτόματων μηχανών ποτίσματος κ.λπ.).
 4. Κατασκευή Κερκίδας και Αποδυτηρίων γηπέδου Γραβούνας
  προϋπολογισμού 150.000 €
 1. Κατασκευάστηκε το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο πλησίον του Κέντρου Υγείας προϋπολογισμού 3.880.000 €.
 2. Κατασκευάστηκε το 2ο Γυμνάσιο στην Περιοχή Προαστείου
  Κτίριο 2.500.000 €
  Κτίριο 4.275.000 €
 3. Βιοκλιματικά Σχολεία
  Πρότυπα έργα εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ
  Στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, προϋπολογισμού 600.000 €
  Στο κτίριο του Τεχνικού Λυκείου, προϋπολογισμού 863.792 €
  Στο κτίριο του 4ου Δημοτικού Χρυσούπολης, προϋπολογισμού 480.000 €
  Στο κτίριο του 5ου Δημοτικού Χρυσούπολης, προϋπολογισμού 550.000 €
  Στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Χρυσούπολης, προϋπολογισμού 1.400.000 €
 4. Ανακαινίσθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο (Παλαιό Γυμνάσιο)
  προϋπολογισμού 230.000 €.
 5. Διαμορφώθηκε ο περιβάλλοντας χώρος του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  προϋπολογισμού 160.000 €.
 6. Ανακαινίσθηκε το Δημοτικό Σχολείο στο Τ.Δ. Νέου Ξεριά,
  προϋπολογισμού 150.000 €.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κατασκευή χώρου στάθμευσης και λειτουργίας εξοπλισμένου συνεργείου για τα οχήματα του Δήμου στο όμορο
οικόπεδο των 6,5 στρεμμάτων του Δημαρχείου Χρυσούπολης.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
1. Αναπλάσεις στις εισόδους των Τ.Δ. Ποντολιβάδου – Ερατεινού.
2. Ανάπλαση και διαμόρφωση της εισόδου της Χρυσούπολης από το ύψος της διασταύρωσης έως το Δημοτικό Στάδιο.

ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1. Αισθητική ανάπλαση πλατείας Μακεδονίας και υπόλοιπων πλατειών.

ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόσληψη Δημοτικού Ιατρού και Νοσηλεύτριας.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1. Ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού Νέστου (παραποτάμιο δάσος του Κοτζά Ορμάν περιηγητικά μονοπάτια στο Νέστο
Ποταμό).
2. Συντήρηση των υπαρχόντων δασυλλίων – Αναδάσωση εκτάσεων.
3. Συλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και προώθηση τους σε χώρους ασφαλούς καταστροφής.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1. Αξιοποίηση και ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου στο Τ.Δ. Ποντολιβάδο της αρχαίας πόλης ΠΙΣΤΗΡΟΣ.
2. Σύσφιξη σχέσεων με τους απόδημους συμπατριώτες μας.
3. Εκπόνηση λαογραφικής μελέτης για τα Τοπικά Διαμερίσματα και τους κατοίκους τους.
4. Ανέγερση μνημείου πεσόντων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1. Συντήρηση και επισκευή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών των Δημοτικών Γηπέδων. Κατασκευή κερκίδων και στεγάστρων όπου απαιτείται.
2. Κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
1. Εκπόνηση σχεδίου ορθολογικής αξιοποίησης ημιορεινών βοσκοτόπων.
2. Στήριξη σχεδίων αναδιάρθρωσης καλλιεργειών στην περιοχή μας.
3. Στήριξη και προβολή των γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
1. Ανάπτυξη και λειτουργία τουριστικών υποδομών στην παραλία του Δήμου «Τιμάρι» και στο Νέστο ποταμό.
2. Ανάδειξη και προβολή του Δήμου και των περιοχών φυσικού κάλλους (παραποτάμιο δάσος, Δέλτα του Νέστου, Γαλάζιες Λίμνες) στο εσωτερικό και εξωτερικό (έκδοση φυλλαδίων, συμμετοχή σε ιστοσελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος, κλπ).
3. Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, για την ανάδειξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
4. Δημιουργία υποδομών και πραγματοποίηση εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός κλπ).
5. Αδελφοποίηση με Ευρωπαϊκές πόλεις – Συμμετοχή σε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις.
6. Δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
7.Συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

ΤΙ ΠΡΑΞΑΜΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 1. Εκπονήθηκε προμελέτη για τον Νέο Προβλήτα που απαλλάξει την Κεραμωτή από τα διερχό-μενα οχήματα. Δημιουργήσαμε Λιμενικό Δημοτικό Ταμείο με απόφαση του Αναπτυξιακού Οργα-νισμού με στόχο τη διεκδίκηση της διαχείρισης χερσαίας ζώνης Νέου Προβλήτα Κεραμωτής
 2. Εκπονούμε μελέτη Διαχειριστικού Σχεδίου του Λιμανιού.
 3. Εκπονούμε Μελέτη για την κατασκευή κρηπιδώματος στο μικρό Λιμανάκι μπροστά από την Εκκλησία.
 4. Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Αμμόγλωσσας Κεραμωτής με πεζοδρόμια, φωτισμό και χώρο παρκινγκ, προϋπ. 400.000 €
 5. Ξεκινάμε μελέτη για την ανάπλαση περιμετρικά και εσωτερικά στο Νησάκι της Κεραμωτής και ανάπτυξη πλωτής εξέδρας στην περίμετρο και σύνδεσή του με την ξηρά στο χώρο πλησίον των ιχθυοτροφείων.

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΑΡΔΕΥΣΗ

 1. Δημοπρατήθηκε και ξεκινά η κατασκευή του έργου λυμάτων Νέας Καρυάς προϋπ. 5.400.000 €
 2. Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες που αφορούν τα Δίκτυα αποχέτευσης Αγιάσματος προϋπ. 3.000.000 €, Πηγών προϋπ. 2.700.000 € και προχωρούμε στην ένταξη των έργων στη νέα προγραμματική περίοδο 2024 – 2029.
 3. Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες δικτύων ύδρευσης Αγιάσματος, Πηγών και Νέας Καρυάς.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Δήμος παρεμβαίνει με μικρά έργα όπου του ζητείται.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 1. Αναβάθμιση και εμπλουτισμός των υπαρχόντων θεσμών πολιτισμού (π.χ. Γιορτή του Αγρότη, Φεστιβάλ φαγητού κ.λ.π.).
 2. Λειτουργία Στέγης Πολιτισμού.
 3. Δημιουργία Ναυτικού Μουσείου που θα προάγει τουριστικά την Κεραμωτή.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 1. Κατασκευή Δημοτικού Κλειστού Αθλητικού Γυμναστηρίου.
 2. Βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και εγκαταστάσεων.
 3. Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους , (αγώνες Βόλεϊ, Ποδοσφαίρου, Τένις , Μπάσκετ, TAE KWO DO κλπ).

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΝΕΟΛΑΙΑ

 1. Αναβάθμιση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου με στόχο τη λειτουργία Κέντρου Πε-ριβαλλοντικής Εκπαίδευσης με δυνατότητα φιλοξενίας εκπαιδευτικών και μαθητών.
 2. Δημιουργία σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
 3. Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 1. Λειτουργία σύγχρονης μαρίνας και λιμενικών εγκαταστάσεων σκαφών αναψυχής.
 2. Ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των παραλιών των Τοπικών Διαμερισμάτων.
 3. Συνεργασία και στήριξη των πρωτοβουλιών των Ιχθυοτροφικού Συνεταιρισμού και των Οστρακοκαλλιεργητών.
 4. Τοπικό χωροταξικό σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου για Τουρι-στικά Καταλύματα.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 1. Ένταξη του Δήμου μας στον Τουριστικό Χάρτη του Ε.Ο.Τ. (καθαρές ακτές – μπλε σημαίες, κλπ.).
 2. Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, για την ανάδειξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
 3. Δημιουργία υποδομών και πραγματοποίηση εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός κλπ).
 4. Αναβάθμιση της Δημοτικής οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ) Κεραμωτής.

ΤΙ ΠΡΑΞΑΜΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 1. Παρέμειναν και ενισχύθηκαν οι λειτουργίες των υπηρεσιών για καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη.
 2. Έγινε εξοπλισμός όλων των ιατρείων των οικισμών του Ορεινού με τα απαραίτητα μηχανή-ματα για να είναι δυνατή η συνταγογράφηση.
 3. Έγινε εγκατάσταση Internet σε όλους τους οικισμούς σε μερικές όμως περιπτώσεις πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει για την εγκατάσταση των κεραιών του Ο.Τ.Ε. προκειμένου να γίνει δυ-νατή η λειτουργία των σταθμών που εγκατέστησε ο Δήμος σε όλα τα κτίρια των πρώην Κοινο-τήτων.
 4. Έγινε αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων των Οικισμών με λάμπες τύπου ”LED” που έ-χουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (10.000 ώρες) και εξοικονόμηση ενέργειας.
 5. Υποστηρίξαμε με ιδία μέσα τη βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων κάθε χρόνο και προχωρούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης δανειοθαλάμων προκειμένου να έχουμε υλικό για την οδοστρωσία νόμιμα και συνεχώς.
 6. Τσιμεντοστρώσαμε 2 χλμ οδοποιία εντός των Οικισμών σε Κεχρόκαμπο, Διπόταμο, Δύσβα-το, Στεγνό, Ελαφοχώρι και Μακρυχώρι.
 7. Ανακατασκευάστηκε ο παλαιός Μύλος και έγινε παρέμβαση για τη διαπλάτυνση γέφυρας ε-ντός του οικισμού Κεχροκάμπου.
 8. Έγινε ηλεκτροδότηση του παρεκκλησίου του Αγίου Κοσμά.
 9. Έγινε η αγορά οικοπέδου στο κέντρο του Μακρυχωρίου προκειμένου να κατασκευαστεί πλα-τεία.

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΑΡΔΕΥΣΗ

 1. Εντάξαμε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφί-μων την Άρδευση της Λεκάνης με προϋπολογισμό 615.000 και το έργο κατασκευάζεται. Επίσης εντάχθηκε στο ίδιο πρόγραμμα το έργο άρδευσης των εξωχώραφων της Λεκάνης με προϋπολογισμό 615.000 € και η διάνοιξη του ταμιευτήρα και λειτουργεί κανονικά. Υπάρχει πί-στωση 1 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στη αγροτική οδοποιία Λεκάνης.
 2. Με έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.Ν. υδροδοτήθηκαν όσοι οικισμοί είχαν πρόβλημα υδροδότησης.
  Σήμερα μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου έχουμε πετύχει να παρακολουθείται η στάθμη των δεξαμενών ηλεκτρονικά και οι ενδείξεις να μεταφέρονται μέσω οθόνης κινητού τηλεφώνου στους υπεύθυνους. Επίσης εγκαταστάθηκαν όπως η νομοθεσία προβλέπει αυτόματοι χλωριο-τήρες για την προστασία των καταναλωτών σε κάθε δεξαμενή.

ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 1. Έγινε πρόσληψη κτηνιάτρου για να παρέχει στους κτηνοτρόφους δωρεάν συνδρομή.
 2. ‘Εγινε συντήρηση – επέκταση Κοιμητηρίων στα Τοπικά Διαμερίσματα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 1. Υποστηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν οικονομικά οι θεσμοί πολιτισμού στην Εδαφική Περιφέρεια Ορεινού (π.χ. Γιορτή Πατάτας – Γιορτή Κτηνοτροφίας)
 2. Στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων προκειμένου να παρέχουν αναβαθμισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 3. Δόθηκε λεωφορείο δέκα πέντε (15) θέσεων στην Εταιρεία Προστασίας των Στενών του Νέ-στου προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της προστασίας των αρπακτικών πτηνών.

ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 1. Αναθεώρηση – Επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
 2. Πράξη εφαρμογής προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα – επέκταση οικισμών.
 3. Αισθητική Ανάπλαση Πλατειών στα Τοπικά Διαμερίσματα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 1. Βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και εγκαταστάσεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 1. Βελτίωση και λειτουργία των υπαρχόντων υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνο-τροφικών μονάδων

«Φίλες και φίλοι, η “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” διεκδικεί το Δήμο ΝΕΣΤΟΥ στις ε-περχόμενες εκλογές του ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Με γνώμονα τον πολίτη δημιουργήσαμε στην 4ετία που πέρασε υπο-δομές και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Στόχος μας ο Δήμος να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια.

Για το Δήμο μας σχεδιάζουμε και οργανώνουμε μια πορεία στο μέλλον όπου η νεολαία και η παιδεία θα συνεχίσει να είναι το κύριο μέλημά μας, η υγεία και η κοινωνική πολιτική προτεραιότητά μας, ο αθλητισμός, ο πολι-τισμός και η ανάπτυξη αγώνας μας.

περιοχή μας με άρτια διοικητική οργάνωση, με δυνατές υποδομές, με ψυχή θα κρατάει τα παιδιά της, θα στηρίζει τους πολίτες της, θα ελκύει τον έξω κόσμο, θα βάζει την ανθρώπινη πινελιά της σε όλες τις εποχές που έρχονται.

Σε μια εποχή που τη χαρακτηρίζει η Ύφεση, η Οικονομική και Πολιτι-σμική Κρίση η παρούσα Δημοτική αρχή αποτελεί ίσως μοναδικό παρά-δειγμα Δημόσιου Οργανισμού που έκανε τόσα πολλά και προγραμμάτισε ακόμη περισσότερα για το άμεσο μέλλον.

Το παρόν έντυπο, δεν αποτελεί μια απλή προγραμματική πρόταση, αλ-λά για άλλη μια φορά τον «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ» προς τον τόπο μου.