Στόχοι & Όραμα

1.Επιστροφή στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της διοίκησης και των υπαλλήλων του δήμου καθώς και η οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης της  δημοτικής αρχής με τους υπαλλήλους αποτελεί προ απαιτούμενο, ώστε συνεργαζόμενοι να πετύχουμε ξανά τους υψηλούς στόχους που έχουμε, για  μεγάλα έργα στον τόπο μας. Η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των  υπαλλήλων που σήμερα δεν υφίσταται με ευθύνη  της διοίκησης αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την παραγωγή έργου και επίτευξη υψηλών στόχων.

2.Κατασκευή χώρου στάθμευσης και λειτουργίας εξοπλισμένου συνεργείου για τα οχήματα του Δήμου στο όμορο οικόπεδο των 6,5 στρεμμάτων του Δημαρχείου Χρυσούπολης.

1. Κατασκευή γέφυρας στον Νέστο ποταμό (αφού κατά την θητεία μας φροντίσαμε να υπάρχει ήδη εγκεκριμένη η μελέτη περιβαλλοντικών όρων) και οδική σύνδεση με τον δήμο Τοπείρου.
2. Αναπλάσεις στις εισόδους των Τ.Δ. Ποντολιβάδου – Ερατεινού.
3. Ανάπλαση και διαμόρφωση της εισόδου της Χρυσούπολης από το ύψος της διασταύρωσης έως το Δημοτικό Στάδιο
4. Κατασκευή κυκλικού τύπου κόμβο στην διασταύρωση ΔΕΥΑΝ και Γηροκομείου.
5. Ανάπλαση της περιφερειακής οδού με κατασκευή ποδηλατοδρόμου, πεζοδρομίων και φωτισμού από τον κόμβο της ΔΕΥΑΝ μέχρι τον κόμβο σφαγείων.
6. Ασφαλτοστρώσεις σε όλο το αστικό οδικό δίκτυο της Χρυσούπολης και στα Τοπικά διαμερίσματα(Κοινότητες).
7. Διεκδικούμαι την ασφάλεια στον οδικό άξονα προς Κεραμωτή με την δημιουργία χάραξης νέας οδού η την δια πλάτυνσή της ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ολοένα και αυξανόμενου κ
υκλοφοριακού φορτίου.
8. Συντήρηση των αγροτικών δρόμων στον γιακά και επίλυση όλων των αιτημάτων άρδευσης τόσο στα αγροκτήματα όσο και στις κτηνοτροφικές μονάδες.
9. Συντήρηση όλων των όμβρο δεξαμενών για τους κτηνοτρόφους.

1. Δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης (ενός υπόγειου ορόφου)  στις πλατείες ΗΡΩΩΝ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και την κατασκευή διακοσίων ογδόντα θέσεων στάθμευσης οχημάτων και κατόπιν  αισθητική ανάπλαση τους. Παρέμβαση και εξωραϊσμός και των  υπόλοιπων πλατειών στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα.

 

1. Πρόσληψη  πληρώματος ασθενοφόρου ώστε να μπορεί να καλύπτει όλο το είκοσι τετράωρο τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.
2. Πρόσληψη προσωπικού φύλαξης για την ασφάλεια κατά της νυχτερινές ώρες του προσωπικού και του χώρου του Κέντρου Υγείας.
3. Στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων με παροχή βοήθειας (πακέτα στήριξης) κάθε μήνα και παροχή βοήθειας στις υπάρχουσες δομές της εκκλησίας που είδη λειτουργούν όπως το τραπέζι της αγάπης κ.λ.π
4.  Δημιουργία δημοτικής πρότυπης μονάδας πρόνοιας. 

1. Αξιοποίηση και ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου στο Τ.Δ. Ποντολιβάδο της αρχαίας πόλης      ΠΙΣΤΗΡΟΣ.
2. Σύσφιξη σχέσεων με τους απόδημους συμπατριώτες μας.
3. Εκπόνηση λαογραφικής μελέτης για τα Τοπικά Διαμερίσματα και τους κατοίκους τους.
4. Ανέγερση μνημείου πεσόντων.
5. Επαναλειτουργία του Μουσείου Ιστορίας που μένει απαξιωμένο από την σημερινή δημοτική αρχή. 

1. Συντήρηση και επισκευή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών των Δημοτικών Γηπέδων. Κατασκευή κερκίδων και στεγάστρων όπου απαιτείται.
2. Κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου.

3. Κατασκευή τάπητα στίβου ( ταρτάν) στο δημοτικό γήπεδο και φωτισμός

1. Εκπόνηση σχεδίου ορθολογικής αξιοποίησης ημιορεινών βοσκοτόπων.
2. Στήριξη σχεδίων αναδιάρθρωσης καλλιεργειών στην περιοχή μας.
3. Στήριξη και προβολή των γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας

1. Ανάπτυξη και λειτουργία τουριστικών υποδομών στην παραλία του Δήμου «Τιμάρι» και στο Νέστο ποταμό.
2. Ανάδειξη και προβολή του Δήμου και των περιοχών φυσικού κάλλους (παραποτάμιο δάσος, Δέλτα του Νέστου, Γαλάζιες Λίμνες) στο εσωτερικό και εξωτερικό (έκδοση φυλλαδίων, συμμετοχή σε ιστοσελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος, κλπ).
3. Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, για την ανάδειξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
4. Δημιουργία υποδομών και πραγματοποίηση εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός κλπ).
5. Αδελφοποίηση με Ευρωπαϊκές πόλεις – Συμμετοχή σε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις. 6. Δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
7.Συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

1. Δημιουργούμε Λιμενικό Δημοτικό Ταμείο με στόχο τη διεκδίκηση της διαχείρισης του Λιμένα της Κεραμωτής.
2. Εκπονούμε μελέτη Διαχειριστικού Σχεδίου του Λιμανιού.
3. Εκπονούμε Μελέτη για την κατασκευή κρηπιδώματος στο μικρό Λιμανάκι μπροστά από την Εκκλησία.
4. Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Αμμόγλωσσας Κεραμωτής με πεζοδρόμια, φωτισμό και χώρο πάρκινγκ, προϋπ. 400.000 ευρώ.

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΑΡΔΕΥΣΗ

1.Η Αποχέτευση στην Κεραμωτή Χαϊδευτό ήταν στη φάση κατασκευής καθώς είχαν υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο των έργων προϋπ. 7.072.500 ευρώ όπως επίσης και ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων στην Κεντρική Μονάδα του Δήμου.
2. Είχαμε ολοκληρώσει τις Μελέτες που αφορούσαν τα Δίκτυα αποχέτευσης στη Ν. Καρυά προϋπ. 3.321.000 ευρώ, Αγίασμα προϋπ. 3.000.000 ευρώ, Πηγές προϋπ. 2.700.000 ευρώ και θα προχωρούσαμε στην ένταξη των έργων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.  Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του δήμου διέκοψε το έργο του δικτύου ακαθάρτων λίγο πριν ολοκληρωθεί και η ολοκλήρωσή του αποτελεί σήμερα ερωτηματικό.
3. Υδροδοτήσαμε  στην θητεία μας όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα στην Δημοτική Ενότητα Κεραμωτής με νερό από τον Παράδεισο και η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρείχε την εγγύηση και φροντίδα που χρειάζονταν ώστε να έχουμε ποιοτικό Νερό.
4. Υδροδοτήσαμε το παλαιό χωριό της Νέας Καρυάς. Προγραμματίσαμε την Υδροδότηση στην παραλία Μοναστηρακίου.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1. Καταπολέμηση κουνουπιών αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα.
2. Ο Δήμος παρεμβαίνει με μικρά έργα όπου του ζητείται.
3. Κλείσιμο του ΧΑΔΑ Χαϊδευτού και αποκατάσταση του χώρου με έργο που κατασκευάστηκε, προϋπ. 700.000 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1. Αναβάθμιση και εμπλουτισμός των υπαρχόντων θεσμών πολιτισμού (π.χ. Γιορτή του Αγρότη,Πλάι στο Κύμα κ.λ.π.).
2. Λειτουργία Στέγης Πολιτισμού.
3. Αναβάθμιση του αγροτικού μουσείου ώστε να εξελιχθεί σε εκθετήριο για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1. Κατασκευή Δημοτικού Κλειστού Αθλητικού Γυμναστηρίου.
2. Βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και εγκαταστάσεων.
3. Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με της αθλητικούς συλλόγους , (αγώνες Βόλεϊ, Ποδοσφαίρου, Τένις , Μπάσκετ, TAE KWO DO κλπ).

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΝΕΟΛΑΙΑ

1. Αναβάθμιση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου με στόχο τη λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με δυνατότητα φιλοξενίας εκπαιδευτικών και μαθητών.
2. Δημιουργία σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
3. Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1. Δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου Κεραμωτής με στόχο την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης του λιμένα ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων του (κατασκευή νέου προβλήτα, εμπορικό λιμάνι, μαρίνα σκαφών αναψυχής σε νέα θέση) ώστε να εξυπηρετεί την κυκλοφορία των οχημάτων που προορίζονται για φόρτο εκφόρτωση στα οχηματαγωγά της γραμμής.
2. Λειτουργία σύγχρονης μαρίνας και  λιμενικών εγκαταστάσεων σκαφών αναψυχής.
3. Ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των παραλιών των Τοπικών Διαμερισμάτων.
4. Συνεργασία και στήριξη των πρωτοβουλιών των Ιχθυοτροφικού Συνεταιρισμού και των Οστρακοκαλλιεργητών.
5. Μελέτη ΠΕΡΠΟ (περιοχές ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης) προκειμένου να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της Εδαφικής Περιφέρειας Κεραμωτής, από δημότες επιχειρηματίες, για την ίδρυση τουριστικών μονάδων, συμβατές με το περιβάλλον αλλά και με της αναπτυξιακές και κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1. Ένταξη του Δήμου της στον Τουριστικό Χάρτη του Ε.Ο.Τ. (καθαρές ακτές – μπλε σημαίες, κλπ.).
2. Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, για την ανάδειξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
3. Δημιουργία υποδομών και πραγματοποίηση εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός κλπ).
4. Αναβάθμιση της Δημοτικής οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ) Κεραμωτής.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

1. Παρέμειναν και ενισχύθηκαν οι λειτουργίες των υπηρεσιών για καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη.
2. Έγινε εξοπλισμός όλων των ιατρείων των οικισμών του Ορεινού με τα απαραίτητα μηχανήματα για να είναι δυνατή η συνταγογράφηση.
3. Έγινε εγκατάσταση Internet σε όλους τους οικισμούς σε μερικές όμως περιπτώσεις πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει για την εγκατάσταση των κεραιών του Ο.Τ.Ε. προκειμένου να γίνει δυνατή η λειτουργία των σταθμών που εγκατέστησε ο Δήμος σε όλα τα κτίρια των πρώην Κοινοτήτων.
4. Έγινε αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων των Οικισμών με λάμπες τύπου ”LED” που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (10.000 ώρες) και εξοικονόμηση ενέργειας.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

1. Υποστηρίξαμε με ιδία μέσα τη βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων κάθε χρόνο και προχωρήσαμε τις διαδικασίες αδειοδότησης δανειοθαλάμων προκειμένου να έχουμε υλικό για την οδοστρωσία νόμιμα και συνεχώς.
2. Τσιμεντοστρώσαμε 2 χλμ οδοποιία εντός των Οικισμών σε Κεχρόκαμπο, Διπόταμο, Δύσβατο, Στεγνό, Ελαφοχώρι και Μακρυχώρι.
3. Ανακατασκευάστηκε ο παλαιός Μύλος και έγινε παρέμβαση για τη διαπλάτυνση γέφυρας εντός του οικισμού Κεχροκάμπου.
4. Έγινε ηλεκτροδότηση του παρεκκλησίου του Αγίου Κοσμά.
5. Έγινε η αγορά οικοπέδου στο κέντρο του Μακρυχωρίου προκειμένου να κατασκευαστεί πλατεία.

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΑΡΔΕΥΣΗ

1. Εντάξαμε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Άρδευση της Λεκάνης με προϋπολογισμό 615.000 ευρώ. Επίσης εντάχθηκε στο ίδιο πρόγραμμα το έργο άρδευσης των εξωχώραφων της Λεκάνης με προϋπολογισμό 615.000 ευρώ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκε από την σημερινή δημοτική αρχή  το έργο ώστε να δοθεί στην χρήση των κατοίκων του ορεινού. Τέλος εντάχθηκε στο ίδιο πρόγραμμα το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων και λοιπά υποστηρικτικά μέτρα ανάπλασης στην τοπική Κοινότητα Λεκάνης, προϋπ. 432.000 ευρώ. Συνολικά 1.662.000 ευρώ.
2. Με έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.Ν. υδροδοτήθηκαν όσοι οικισμοί είχαν πρόβλημα υδροδότησης. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου είχαμε πετύχει να παρακολουθείται η στάθμη των δεξαμενών ηλεκτρονικά και οι ενδείξεις να μεταφέρονται μέσω οθόνης κινητού τηλεφώνου στους υπεύθυνους. Επίσης εγκαταστάθηκαν όπως η νομοθεσία προβλέπει αυτόματοι χλωριοτήρες για την προστασία των καταναλωτών σε κάθε δεξαμενή.

ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1. Έγινε πρόσληψη κτηνιάτρου και παρείχε στους κτηνοτρόφους δωρεάν συνδρομή. 2. Έγινε συντήρηση – επέκταση Κοιμητηρίων στα Τοπικά Διαμερίσματα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1. Υποστηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν οικονομικά οι θεσμοί πολιτισμού στην Εδαφική Περιφέρεια Ορεινού (π.χ. Γιορτή Πατάτας – Γιορτή Κτηνοτροφίας)
2. Στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων προκειμένου να παρέχουν αναβαθμισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1. Αναθεώρηση – Επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
2. Πράξη εφαρμογής προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα – επέκταση οικισμών.
3. Αισθητική Ανάπλαση Πλατειών στα Τοπικά Διαμερίσματα

ΑΘΛΗΤΗΣΜΟΣ

1. Βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών και εγκαταστάσεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1. Βελτίωση και λειτουργία των υπαρχόντων υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων.

«Φίλες και φίλοι, η “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” διεκδικεί το Δήμο ΝΕΣΤΟΥ στις επερχόμενες εκλογές του ΜΑΙΟΥ. Με γνώμονα τον πολίτη δημιουργήσαμε στην 8ετία που διοικήσαμε υποδομές και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Στόχος μας ήταν ο Δήμος να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια. Για το Δήμο μας σχεδιάζουμε και οργανώνουμε μια πορεία στο μέλλον όπου η νεολαία και η παιδεία θα συνεχίσει να είναι το κύριο μέλημά μας, η υγεία και η κοινωνική πολιτική προτεραιότητά μας, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η ανάπτυξη αγώνας μας. Η περιοχή μας με άρτια διοικητική οργάνωση, με δυνατές υποδομές, με ψυχή θα κρατάει τα παιδιά της, θα στηρίζει τους πολίτες της, θα ελκύει τον έξω κόσμο, θα βάζει την ανθρώπινη πινελιά της σε όλες τις εποχές που έρχονται. Σε μια εποχή που τη χαρακτηρίζει η Ύφεση, η οικονομική και πολιτισμική κρίση η δική μας Δημοτική αρχή αποτέλεσε ίσως μοναδικό παράδειγμα Δημόσιου Οργανισμού που δεν μετέφερε κανένα πρόσθετο βάρος στους Δημότες της και δεν αύξησε κανένα Δημοτικό φόρο ή τέλος από το 2007 που ανέλαβε τη Διοίκηση μέχρι το 2014.
Το παρόν έντυπο, δεν αποτελεί μια απλή προγραμματική πρόταση, αλλά για άλλη μια φορά τον «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ» προς τον τόπο μου».